2018-12-08 79 浏览
今日收早相约朋友食饭撑下枱脚,为左就佢放工时间比较迟所以决定系佢工作既地方食晚。眼见依家有好多餐厅都慢慢改为主题餐厅,于是即兴相约佢系附近既mega box试下小丸子主题餐厅。佢系茶木延伸既小丸子主题餐厅,由于友人系一名小丸子既粉丝一直都叫我带佢去试下,所以今日就有机会去试一试佢。我大约八点半去到,眼前一光,见到餐厅布置好可爱,周围贴晒小丸子既装饰同摆设,好靓,小丸子粉打卡朝圣好地方。今晚好好彩唔使排队即刻入到,入面都贴满小丸子装饰,好有心思本menu都系小丸子封面,食物种类有好多仲有一张系小丸子限定,朋友见到即刻心心眼。最后我地叫左:小丸子肉燥鳗鱼饭、铁板菜脯煎蛋、花轮玫瑰咖啡拿铁同爷爷抹茶欧蕾。个杯好得意😎花轮同学个杯好重玫瑰味。爷爷个杯第一淡饮落去似抹茶牛奶,浓浓既抹茶味沟埋牛奶,好味。两杯第一淡即饮觉得好浓,等一等啲冰溶左少少再饮就恰到好处,一杯饮品有两个层次。先黎个小丸子肉燥鳗鱼饭,小丸子造型饭好独特,肉燥甜甜地有浓浓番茄味,好开胃。再加烧鳗鱼既小小烤浓味同烧汁,令成个肉燥饭变为不平凡既好味。再黎铁板菜膊煎蛋,上菜个时仲岀紧烟,好明显系即叫即整浓浓既蛋香加上脆卜卜既菜脯,今到

本menu都系小丸子封面,食物种类有好多
仲有一张系小丸子限定,朋友见到即刻心心眼。
个杯好得意😎
花轮同学个杯好重玫瑰味。
小丸子番茄肉燥饭
铁板香草草脯煎蛋
再黎铁板菜膊煎蛋,上菜个时仲岀紧烟,好明显系即叫即整
浓浓既蛋香加上脆卜卜既菜脯,今到个平凡既煎蛋增加左口感,好特别。
小丸子吐司礼物盒
食完晒主菜点可以无甜品,所以后加左个小丸子吐司礼物盒,厚厚既吐司盒好脆口,里面系一粒粒既吐司,外脆内软,加埋牛油无得弹,仲有一球曲奇雪糕,感觉非常满足

食完已经好饱,无论打卡定食饭呢到都非常之好,由其是小丸子粉丝一定要黎朝圣。

2018-12-05
小丸子番茄肉燥饭