2025-02-12
新年长假将完. 去左西湾河SOHO 东CHILL 下享受个慢活午餐先. 呢到环境舒适, 坐得又舒服, 仲有好多食物选择 , 有成8款set lunch 任你拣, 仲包餐汤/ 沙律, 再配咖啡茶. 我地叫左两个Set Lunch , 1) MARGHERITA PIZZA - 满满嘅水牛芝士配埋个薄批又香又软熟. 批边又有少少焦脆. 真系一件接一件. 配左个蘑菇忌廉汤. 个汤超好饮, 浓浓嘅蘑菇味. 每一口都食到蘑菇肉. 好丰富嘅口感 !2) FISH & CHIPS - 超级大份 . 两大块炸鱼, 外皮超香脆. 内里鱼肉香嫩多汁. 配埋香脆薯条新鲜沙律. 非常满足. 呢间餐厅真系值得一赞. 我地一坐低, 店员就好NICE 咁同我地打招呼, 仲会俾张特别餐纸小朋友 . 其实又系张画纸. 小朋友 叫左MAC & CHEESE 同MINI BEEF BURGER . MAC & CHEESE 真系超好味. 厚厚嘅芝士 ! MINI BEEF BURGER - 虽然系叫MINI BURGER. 但个BURGER 块肉好厚的. 煎得好香, 好JUICY 。 SALT PIG 真
我地叫左两个Set Lunch ,
MAC & CHEESE 真系超好味. 厚厚嘅芝士 !
SALT PIG 真系一间好舒服嘅餐厅. 特别一家大细去CHILL 下真系一个好选择 , 店员又亲切有礼, 一定会再去.