2018-02-22 239 浏览
今日农历初二,好多行街舖头都无开,唯独食肆依旧灯火璀璨👀个阵已经8点几,唔想再谂食咩,就揾咗女人街间沙嗲王食平时食沙嗲王,都无大排长龙,但今晚都好多人😯我哋等二人枱,最后都等咗20分钟先有得入🤔上到二楼,其实都见到有吉枱,但可能人手不足,无人执枱,所以迟迟未能入座今期沙嗲王同大热monster hunter搞Crossover,整咗个special menu,每一款食物都系一种任务,同埋特色能量饮品🤡但我对原本menu比较有兴趣,所以就无叫到。另外,佢仲有个精选二人餐,计过每位比散叫贵多10几蚊,就有餐汤同埋Haagen dazs雪糕,都抵食架☺️如果啱食都不妨可以叫下。由于想食粉丝,最后就散叫咗日式蟹粉豆腐锅配饭($70)、自选沙嗲香茅猪扒粉丝($56)、避风塘炒软壳蟹(27周年优惠-$59)、韩式蜂蜜芥末酱鸡翼($42)叫咗$30以上既菜式,就可以半价加配嘢饮,所以就叫咗杯士多啤梨雪香同埋芒果椰汁冰配西米日式蟹粉豆腐锅:次次嚟沙嗲王都必点,上面舖满一层咸香既蟹粉,仲有金黄色既蟹王膏,配上热腾腾既日式滑豆腐,真系好滋味不过份量实在太多,食食下会好腻,未试过食得哂😂沙嗲香茅猪扒粉丝:呢个

日式蟹粉豆腐锅配饭

不过份量实在太多,食食下会好腻,未试过食得哂😂

(自选)沙嗲香茅猪扒粉丝

沙嗲香茅猪扒粉丝:呢个配搭系好耐以前我朋友推荐,一试难忘😍沙嗲汁好入味,连汤食d粉丝,好易入口😋仲有三块大大块猪扒,保证你会食到好饱

避风塘炒软壳蟹

避风塘炒软壳蟹:menu上有辣椒,本身都惊好辣,但最后发觉系「岑」满粉既部分先辣。一分有两只软壳蟹身,香脆可口,送饭一流

韩式蜂蜜芥末酱鸡翼

韩式蜜糖芥末酱鸡翼:系普通鸡翼沾上咗蜜糖芥末酱,两者相融,但就缺乏惊喜,宁愿叫番普通鸡翼

每次食沙嗲王,都觉得价钱相宜,加上又唔会赶你走,啱哂粮尾既人约朋友嚟食😗
2018-02-17
  • 日式蟹粉豆腐锅