2018-03-12 1564 浏览
年三十晚半夜去深水埗食糖水,经过见到有间咖啡店,心想咁夜系深水埗仲有咖啡飮?!好奇走近望ㄧ望,发现除了咖啡外仲有all day breakfast同几精致既cake!问下店员,原来呢间咖啡是24小时营业,连第二日年初ㄧ都开!第二日ㄧ早同长辈拜年后见无乜野做,谂起琴晚呢间24小时咖啡店,就坐言起行去试试。店舖坐位很少,只有几张bar枱坐位, 我和男友选择坐店外的2人坐位,可能年初ㄧ人不多,正好有ㄧ种坐在外国街头悠闲的感觉ˋ点了All day breakfast 同我的至爱Flat White。All day breakfast 材料ㄧ般,不过牛角包很香脆,果然系此店的signature👍Flat White 有啲惊喜, 够香浓而且奶泡打得很滑, 质素属中上之作可以再来, 下次ㄧ定要试下佢啲cake!

可以再来, 下次ㄧ定要试下佢啲cake!