2012-01-26 90 浏览
初三一行四人我, 老婆, 仔仔, 寿星女http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=975年初二晚订位年初三去到, 话冇我RECORDanyway, 佢都俾左张台我差唔多食到尾D WAITORSSSS系咁问我地食完未, 想收碟但我个仔仲食紧, 梗系唔俾佢收啦咁我都觉得冇乜问题的之后再食左阵, BB仔开左大, 要换片我同老婆正打算起身同佢上车换一起身, 个高级白衫部长冲过来问我地系咪走, 我地未答佢已经叫机话我地埋单我地话唔系, 仲想叫甜品佢先至HOLD住唔埋, 仲即刻变脸好唔耐烦咁问"你地仲想叫乜野甜品呀, D甜品要整好耐架"我话火焰雪山, 佢续话"火焰雪山好耐架, 起码要20分钟架wor, 你地等唔等到架"呢一野摆明想赶客, 新年, 好! 我忍你!我话唔紧要, 我地一场渣车入到来, 等得咁佢帮我地落ORDER等左20分钟仲未来条友又走过黎"先生唔好意思, 今日好多人, 个火焰雪山仲未整, 起码要等多一个钟, 咁你地仲等唔等"我心谂, 即系你唔做我生意啦我再忍, 换转系平日, 我应该开左佢波, 佢行运喇, 新年遇到我说时迟那时快,
初三一行四人
我, 老婆, 仔仔, 寿星女

年初二晚订位
年初三去到, 话冇我RECORD
anyway, 佢都俾左张台我
差唔多食到尾
D WAITORSSSS系咁问我地食完未, 想收碟
但我个仔仲食紧, 梗系唔俾佢收啦
咁我都觉得冇乜问题的
之后再食左阵, BB仔开左大, 要换片
我同老婆正打算起身同佢上车换
一起身, 个高级白衫部长冲过来
问我地系咪走, 我地未答佢已经叫机话我地埋单
我地话唔系, 仲想叫甜品
佢先至HOLD住唔埋, 仲即刻变脸好唔耐烦咁问
"你地仲想叫乜野甜品呀, D甜品要整好耐架"
我话火焰雪山, 佢续话
呢一野摆明想赶客, 新年, 好! 我忍你!
我话唔紧要, 我地一场渣车入到来, 等得
咁佢帮我地落ORDER

等左20分钟仲未来
条友又走过黎
我心谂, 即系你唔做我生意啦
说时迟那时快, 我老婆问佢有冇甜品MENU
条友又话 "所有甜品都要等好耐架"
"咁有冇D唔驶等架, 我朋友生日" 我老婆又问
"我地专登入黎食你个火焰雪山架" 我话
条友好快咁答 "有呀, 我地有D 100蚊三件既CAKE仔"
当佢拎到来, 我个心真系X左一声, 呢三件野, 咁样收我100蚊
每一件CAKE, 好似D酒楼点心咁既SIZE! 咁样值100蚊
我地梗系唔要啦, 条友好慷慨咁送左一件俾我个生日FRIEND
原本我都谂住算数, 唔想写佢
点知我返屋企睇番佢D相

所谓100蚊三件既CAKE, 原来系呢款黎