铜锣湾食放题,又唔一定要食超级大集团,有间组长日式放题都几得意,新年有得玩鱼虾蟹,我哋就抽中左蟹脚同埋鸡泡鱼干。餐牌选择都几多。出面仲有得拣饮品、热饮、水蟹粥、粟米鱼肚羹以及甜品等。刺身叫咗好多款式,包括甜虾、带子、剑鱼腩、油金鱼、马刀贝、象拔蚌以及三文鱼。全部都好清新,特别系甜虾最好食,估唔到剑鱼腩系咪油甘鱼呢类型嘅鱼也做得唔错。加埋抽中咗嘅蟹脚,有咸香同埋鲜味,已经值回票价。鳗鱼烧得几香,无骨。甜番薯细细粒,甜味十足。菠萝都好唔错,酸酸甜甜十分开胃。仲叫咗好多寿司、包括鳗鱼寿司、左口鱼寿司以及和牛寿司。三只都好正,当中最吸引我系和牛寿司,未至于入口即溶但系个味道好香,口感松化;左口鱼都系好正!手卷方面都有葱花吞拿鱼同埋三文鱼子海胆手卷,葱花吞拿鱼𠮶个其实系拖罗,不过啲葱花比较多;三文鱼子海胆都唔错,胜在够清新。田鸡脚原来仲可以炸几盏鬼,绝对要试!食埋个好鬼肥腻但系又好香脆嘅鸡软骨就够晒饱。最后食埋个朱古力糯米糍就更上一层楼,不过有少少硬所以唔啱老人家食。

餐牌选择都几多。

出面仲有得拣饮品、热饮、水蟹粥、粟米鱼肚羹以及甜品等。

加埋抽中咗嘅蟹脚,有咸香同埋鲜味,已经值回票价。

鳗鱼烧得几香,无骨。
甜番薯细细粒,甜味十足。
菠萝都好唔错,酸酸甜甜十分开胃。

田鸡脚原来仲可以炸几盏鬼,绝对要试!

食埋个好鬼肥腻但系又好香脆嘅鸡软骨就够晒饱。