2022-01-06
估唔到2022伊始,晚市禁堂食死灰复燃,后日就冇得食晚餐喇,今晚当然畀返啲挣扎啦拣返间有质素嘅餐厅食最后的晚餐,先对得住自己㗎嘛呢间嘅tiramisu都几多人食㗎,唔只好creamy,仲好有酒香,饼底卜卜脆,冇浸到腍啤啤㗎炸鸡翼,我钟意食~尤其系炸得咁脆嘅鸡翼,大胃拣咗黑椒和海盐味,味道更加非一般意粉估唔到都几有镬气,Parma Ham系厚切嘅,虾肉大大粒,意粉沾满其蒜香同白酒嘅韵味Pizza同北京填鸭嘅crossover,其实系非常之夹甜咸中庸,饼底软度适中,唔会滞原来牛角包同窝夫嘅混合体系叫牛窝夫croffle,饼系系好香牛油味,加上厚到蚀本嘅鳗鱼同炒蛋,回味无穷作为酒吧,酒类当然出色,胃民好快就饮咗半杯清爽嘅Rockstar而大胃就拣咗既有靓靓天马拉花,又有香浓朱古力味嘅cocktail,饮完超warm
拣返间有质素嘅餐厅食最后的晚餐,先对得住自己㗎嘛
Pizza同北京填鸭嘅crossover,其实系非常之夹
甜咸中庸,饼底软度适中,唔会滞