2009-02-09 9 浏览
每逢新年都想同阿妈去川龙饮茶,而次次都唔记得个名叫「端记」,因为次次都系行上山,住系荃湾,就有lee个「行到我家后山就有得食」的好处。廿几年来都唔无咩变的茶僚,食的就是感情;六点几行到八点食的东西,唔先讲都一定好味啦!最紧要系我阿妈同阿爸钟意果份「食自己」(自助)的感觉。自己冲茶,自己拿来吃,好多老人家都喜欢!上到去就好似以前细个去机舖打机,见到o的Friend个份不言而俞的过引。上去必定要叫的就是叫阿伯同你炒碟"山菜"啦!新鲜吗!系个山自己种自己炒,好似去台湾旅行。至于其他的食物,唔会话好出色罗,有时o的包底还湿湿地,不过,免费的山清水秀,系香港,都唔知还有几多个地方啦!总之就系食「情」啦!
总之就系食「情」啦!
$30 (早餐)