2018-02-17 367 浏览
年初一都要一人过,爸爸同妈妈返左大陆拜年,我初四要返工,所以唔返去.所以年初一就要一个人过啦朋友年初一都要拜年,所以我一早买定野食,准备做一日宅女啦去左屋企附近间现代煮意,依度专系卖外卖食品,见到佢地有外卖火锅,所以买一个返屋企食依个叫做韩式部队和牛锅 , 入面当然有和牛同肥牛啦,另外仲有午餐肉,黑椒肠,年糕.都几多料系入面汤底系一个豆腐汤底 ,放系个煲上面煮热就可以食,好似杯面咁牛肉熟得好快,牛肉都几靓,牛味几香,咬落口感都唔错肥牛都系好快食得,都几够肥,但又唔会好多肥膏位,肉既比例较多,好食过出面既火锅店几钟意食依个磨菇,浸左落汤之后几有味,磨菇又够大旧,几好咬口入面仲有淮山面,芝士,一定够晒饱,仲会食唔晒添.准山面到最后先食,个面底已经索晒味,而且都几有韧度,几特别蔬菜类就有娃娃菜,萝卜同豆腐,味道都几新鲜,唔会有D冰鲜味,不过都最尾食唔晒,有D可惜一个人食既话食唔晒,火锅应该要人多食先开心,不过如果无人陪又想食火锅,都系唔错既选择

朋友年初一都要拜年,所以我一早买定野食,准备做一日宅女啦

汤底系一个豆腐汤底 ,放系个煲上面煮热就可以食,好似杯面咁

牛肉熟得好快,牛肉都几靓,牛味几香,咬落口感都唔错