2025-02-03
难得约到班FRD去食大排档,顺便走埋下场食个甜品见到附近有间甜品排紧队,又开得够夜,咪谂住试下点谂到会嬲到要特登开OPENRICE AC写负皮一入店见到餐牌已经FEEL到唔太对路,全部野都贵得好离谱讲紧净豆腐花都成35蚊,平时出面甜品铺食都先应该20几大家谂唔到食咩,就决定先叫个88海盗船,谂住价钱甘贵个份量应该够2-3个人食再睇下有咩岩食再嗌,就甘样落住单先本身侍应都冇咩野,我地都同侍应讲我地仲睇紧,转头再嗌点知一段时间个收银叔叔就突然破口大骂态度恶劣话我地落唔够,要再嗌诘咩依家新年边可以甘,其他台食客即刻聚焦系我地身上大家都唔GUR佢明明可以再有礼貌少少讲野,你见我地犹豫不决甘都可以推介下我地食咩而唔系甘样令到我地尴尬同难堪,嬲到即刻同佢讲我地CANCEL张单走人点知个阿叔诘你地唔俾走阿!你个甜品已经出左唔走得但我想讲,你间铺就冇讲话低消呢样野,你明知我地叫得唔够仲叫厨房出餐俾我地?事实个甜品都仲未上,甘我地问,个甜品呢?佢话就快点知隔左再3分钟先等到个甜品服务态度讲完,就讲佢个甜品到底点样值88海盗船,两球雪糕,加施舍量既西米同芋圆,仲要冇糖水上既时候仲要暖既,跟本个容器同入面既
见到附近有间甜品排紧队,又开得够夜,咪谂住试下
点谂到会嬲到要特登开OPENRICE AC写负皮
一入店见到餐牌已经FEEL到唔太对路,全部野都贵得好离谱
讲紧净豆腐花都成35蚊,平时出面甜品铺食都先应该20几
再睇下有咩岩食再嗌,就甘样落住单先
本身侍应都冇咩野,我地都同侍应讲我地仲睇紧,转头再嗌
诘咩依家新年边可以甘,其他台食客即刻聚焦系我地身上
点知个阿叔诘你地唔俾走阿!你个甜品已经出左唔走得
事实个甜品都仲未上,甘我地问,个甜品呢?
佢话就快点知隔左再3分钟先等到个甜品
服务态度讲完,就讲佢个甜品到底点样值88
海盗船
海盗船,两球雪糕,加施舍量既西米同芋圆,仲要冇糖水
上既时候仲要暖既,跟本个容器同入面既野就唔够冻
结果个雪糕食左几啖佢已经融左一半甘滞
大家净左极大半就已经放弃,即时埋单走人
事后一返到屋企已经搞肚疴,第二朝起身已经FEEL到发烧同全身冇力
本身我抵抗力都比较差,但因食甜品而食物中毒就未试过
严重怀疑佢D甜品跟本就冷藏不当
再睇返网上间野既餐牌,原来豆腐花个D佢原本都系卖24
大排档新年服务费都系+2+3,呢间野既新年加幅应该系贵绝全港
ANYWAY,如果你同我一样都系珍惜生命同荷包既人
请唔好帮衬呢间糖水,因为你再搭个车去旺角其实绝对会有更加好既选择