2023-01-16
小包包系主打Fusion中式汉堡包及美食,使用世界各地原材料制成中西合璧既招牌Bao Burger同雪糕包,最近仲推出咗三款新春特色菜式,1月10日至2月6日供应。🧧避风塘脆瓜 新春特色小食,将翠瓜包住去炸,再加上蒜、微辣沙律酱、葱,炸过嘅翠瓜香脆爽口,唔会好油腻,避风塘风味几香辣惹味 🌟黑松露薯条 $98黑松露薯条份量好多,上面有啲杂菇、萝卜丝同黑松露酱,松露味浓郁,薯条香脆🧧红米糟板烧鸡包 新春特色包都系个新鲜组合,馅料系慢煮三黄鸡胸肉,鸡胸肉既肉质软腍唔鞋,使用中式调味料红糟,配上酸酸地既子姜带出清新嘅感觉🌟招牌猪腩包 $98我都仲试咗一款呢到既招牌包,慢煮既厚切猪腩肉,肉质软嫩,猪腩肉肥瘦相间,配埋酸瓜片,味道更丰富🧧春节限定雪糕包外面嘅系炸馒头,表面系脆卜卜,入面仲好松软,配搭冰冷软滑嘅清酒雪糕,淋上姜汁红糟糖浆,姜汁红糟带出淡淡清酒雪榚的味道。🌟盐味雪糕包 $48同另一款既包系一样,呢款系夹住盐味雪糕配焦糖酱,咸甜咸甜都好食🌟KYOHO G&T $88琴酒、巨峰提子、柚子几好饮既一杯cocktail,入口较清甜,有提子同柚子香气little bao 除咗堂食有推出贺年新菜式
🧧避风塘脆瓜
🌟黑松露薯条 $98
🧧红米糟板烧鸡包
🌟招牌猪腩包 $98
🧧春节限定雪糕包
🌟盐味雪糕包 $48
🌟KYOHO G&T $88
琴酒、巨峰提子、柚子
几好饮既一杯cocktail,入口较清甜,有提子同柚子香气
little bao 除咗堂食有推出贺年新菜式外,都有推出全人手手工制造贺年糕点贺农历新年,共有四款口味贺年糕点,有新出既金沙南瓜糕同大根萝卜糕,仲有大红萝卜糕同大紫芋头糕。详情可参阅: https://bit.ly/3WRtgtY