2018-01-02 169 浏览
由于喺附近工作嘅关系,所以收工近近哋就试下喺将军澳中心新装修嘅越式餐馆。 近年尾,对自己好啲,所以同朋友一行二人叫咗一餐非常丰盛嘅越式晚餐。头盘有软壳蟹米纸卷 ,个人觉得味道唔够浓,不过作为头盘,清清地,都不失为一个好嘅选择。同朋友一人叫咗一个主食,我试咗猪颈肉檬粉。猪颈肉另上系一个扺赞嘅做法,汤底都有好浓。朋友个蕃茄汤底海鲜檬粉味道亦都非常特别,唔太识形容,但系应该适合香港人接口味。 同场叫咗一个冻椰青 ,系拼炸虾饼嘅好凉拌。最后作结嘅系芒果糯米饭,最钟意佢白色嘅糯米饭,口感烟韧,不过就嫌佢嘅椰浆唔够多,所以另外叫侍应畀多咗一兜我哋。值得提一下嘅系服务员嘅态度,餐厅都算多枱,但系服务员嘅比例都高,所以上菜点菜都几有效率。总括而言, 系将军澳区嘅一个越南菜新选择。
同场叫咗一个冻椰青 ,系拼炸虾饼嘅好凉拌。
总括而言, 系将军澳区嘅一个越南菜新选择。

软壳蟹米纸卷

海鲜蕃茄檬粉