2009-05-30 17 浏览
早早约了同事打边炉,提意大家去小肥牛,本身想去太子店,可惜book位已经full咗,知道尖沙咀开了新店,转战TST。TST店比旺角店细好多,位于地库,地方不算大,但光猛,唔知系咪地库关系?电视收得超差呢。一行九人,比咗张大台我哋,大台系位于一玻璃房中,房中只得两张大台,大家可以坐得舒服啲,亦可以说话大声点。席中有辣有唔辣,所以点了一锅豆腐汤底,另一锅就是鸳鸯汤底(沙爹+蕃茄什菜牛尾),够浓!全店年青待应,好有朝气,态度亦十分好,但眼见可能客人太多,见到他们真是做到冇停手。我哋ORDER:炸腐皮:首选推介,不过一件起两件止,放落汤要立即拎起,但都油架!墨鱼滑:好玩的一种美食,炸鱼皮:脆口!白菜饺:好明显系湾仔码头产品!水饺:不错,馅料丰富。粟米:超甜,正!白鳝片:都几新鲜,不差墨鱼鹅肝丸:鹅肝超少呢,唔抵食!手切肥牛:两人10蚊碟,真系好抵,而且味道不错!鸡件:大大鸡,但冇乜鸡味。花雕肥牛:重重花雕酒味。炸芋头:同事话一浸㶶味,叫我哋唔好食。腐竹:好味,吸晒啲汤。豆卜:好味,吸晒啲汤,但切得好细粒。贡丸:一般货。美国桶蚝:好大只,但冇乜蚝味。酸梅汤、竹蔗水、芦荟蜜:清清哋不错。朝日啤三大

我哋ORDER:

墨鱼滑:好玩的一种美食,

炸鱼皮:脆口!
白菜饺:好明显系湾仔码头产品!
水饺:不错,馅料丰富。
粟米:超甜,正!

白鳝片:都几新鲜,不差

墨鱼鹅肝丸:鹅肝超少呢,唔抵食!
手切肥牛:两人10蚊碟,真系好抵,而且味道不错!

鸡件:大大鸡,但冇乜鸡味。
花雕肥牛:重重花雕酒味。
炸芋头:同事话一浸㶶味,叫我哋唔好食。
腐竹:好味,吸晒啲汤。
豆卜:好味,吸晒啲汤,但切得好细粒。
贡丸:一般货。
美国桶蚝:好大只,但冇乜蚝味。
酸梅汤、竹蔗水、芦荟蜜:清清哋不错。
朝日啤三大枝:$20/3,真系超值。

食了N样野只系 $1070,很抵吃!

2009-05-29
  • 炸腐皮、朝日大啤