上个月foodpigss🐷🐷生日 同同事去左旺角嘅阿来食生日饭觉得唔错 而最近又无意中发现佢喺长沙湾开左分店 所以去开顺便试一试🤗首先系食左之前冇喺阿来食过嘅汁烧鱿鱼筒($78)估唔到都几大份 仲几新鲜添🙆🏻之后就食可以话系泰国菜必食嘅芒果糯米饭($58) 啲饭好够椰汁🤤 芒果仲有一整个嘅份量 真系估唔到有咁多👍🏻 一啖糯米饭一啖甜甜嘅芒果 真系人生一大享受💃🏻而平时讲海南鸡饭都会联想到新加坡菜 点知喺呢间泰式餐厅都有👅 呢个阿来海南鸡饭combo($52)啲鸡肉都几嫩滑 仲冇雪藏味! 另外仲包野饮一杯 🐷🐷就拣左冻柠茶(+$2)而最后就系重头戏 👉🏻🐷🐷最爱嘅烧猪颈肉($58)烧得岩岩好 几好咬口 点埋个汁真系 perfect match~真系想再encore🤡