Potluck Eatery

Potluck Eatery 原来系Pom’s Kitchen & Deli既新店,环境舒服咗,整体食物好食左,打卡相文青左又靓左🧞‍♂️Set dinner价钱好合理,包哂餐汤主菜甜品饮品,款式都多够吸引🧛‍♂️我同朋友因为想试多啲菜式,所以叫咗一个set dinner,再叫几款前菜share就perfect🧞‍♂️汤好creamy,包烘得好脆,一啲都唔马虎。香煎法式鹅肝多士$98 真系好抵食,就算买急冻鹅肝返屋企自己煎都唔平啦。鹅肝好厚身,食落好有质感,煎得好香🧞‍♂️蜜桃同黑醋够解腻,不过我建议配牛油多士就够,蒜蓉味而家重手左🧛‍♂️牛油果酱蟹肉伴脆饱粒,平时都成日食牛油果他他,但呢间好足料,味道好清新,做appetizer非常适合🧞‍♂️芝士蟹肉焗大啡菇,切开已经feel到好juicy,虽然造法简单,但食到原汁原味,又healthy🧚‍♂️主菜我哋就要咗炭烧法式猪鞍架伴红桑子汁,卖相已经好吸引,仲好贴心咁多我哋切开咗几块,好方便share食🧚‍♂️炭烧香味好突出,烧完都唔算好干,配红桑子汁甜甜地几好味。仲要赞一赞嘅系个配菜焗薯,有口感得来好香口。甜品cheesecake就正常,我比较钟意口感实

汤好creamy,包烘得好脆,一啲都唔马虎。
香煎法式鹅肝多士

牛油果酱蟹肉伴脆饱粒

炭烧法式猪鞍架伴红桑子汁

甜品cheesecake就正常,我比较钟意口感实啲🧛‍♂️。
英式奶茶好精致,尤其系奶杯,打卡一流!不过味道就正常
2021-05-29
香煎法式鹅肝多士