2019-07-31
1956 浏览
适凭星期五晚约左daddy mami食晚饭,佢地系屯门出来,就佢地近近地去左南昌站新开商场Vwalk既小富临食。新开张第一日人山人海,八点半先有得食,门口仲排紧队🤭餐厅格局似西餐厅多过中餐,坐得好舒服!🐔 叫化鸡 $398 不得了不得了! 原只鸡腌焗制,新店开张送你黄金槌揼开表面既泥,店员仲会讲恭贺说话祝福食客😍肉汁完美保留,超级juicy,肉质嫩滑虽则系腌制,腌料味道唔算太浓,反而突出到鸡味👍🏻🉐🉐🉐只鸡都几大只,六人份量每日限量九只,售完即止,好好彩嗌到最后一只😍 首一百名惠顾既客人仲会得到黄金搥,下次翻黎再嗌叫化鸡会有半价🤤😍🦆金屋藏鸽 $38 (新店开张买一送一) 乳鸽唔大只,得我只手咁大但烤得好好‼️ 正宗皮脆肉嫩! 味道岩岩好偏咸少少! 推介🉐🉐🉐五星拼盘 $68 共五款招牌点心,包括虾饺、鲜虾菜苗饺、烧卖、小笼包同凤眼饺!小笼包好出色! 皮唔厚,夹起唔会穿,最重要系多汤!!!!!!!$68 五粒点心系有d贵,但可以一次过试晒五款招牌点心系几吸引既🤭花生苗紫金酱炒蛏子皇 (4只) $158全晚最野味同浓味既一个菜🤤紫金酱重口味🤭 送白饭一流!第一次食花生苗,口感同味道都好似大
新开张第一日人山人海,八点半先有得食,门口仲排紧队🤭
餐厅格局似西餐厅多过中餐,坐得好舒服!
🐔 叫化鸡 $398
肉汁完美保留,超级juicy,肉质嫩滑
虽则系腌制,腌料味道唔算太浓,反而突出到鸡味👍🏻🉐🉐🉐
只鸡都几大只,六人份量
每日限量九只,售完即止,好好彩嗌到最后一只😍
🦆金屋藏鸽 $38 (新店开张买一送一)
乳鸽唔大只,得我只手咁大
但烤得好好‼️ 正宗皮脆肉嫩!
味道岩岩好偏咸少少!
推介🉐🉐🉐
五星拼盘 $68
花生苗紫金酱炒蛏子皇 (4只) $158
全晚最野味同浓味既一个菜🤤
紫金酱重口味🤭 送白饭一流!
第一次食花生苗,口感同味道都好似大粒版芽菜😂
蛏子皇虽然唔算好大只但肉质弹牙👍🏻
成个菜既配撘唔错喔!
姜蓉松露鲜龙虾 $268
Presentation好靓☺️ 上枱个下都哗左一声
无expect系中菜厅会有个咁西式既野😂
龙虾肉质唔错,不过姜蓉略严有少少太咸,盖过左龙虾鲜味
松露同姜蓉始终一个中式一个西式,味道唔算太夹
调味方面可以再改进一下喔
红菜头咸鱼鸡粒炒饭 $88
第一次食红色既炒饭,好靓😍
虽然红菜头味唔重,但感觉好健康
整体味道比一盘咸鱼鸡粒炒饭淡身d,但都几好味喔!
饭底一d都唔油👍🏻👍🏻
小富临都系under富临集团,但成个感觉、路线同menu都好唔同,无得摆婚礼酒席。
菜式比较特别,味道都好唔错,性价比高!
推介🉐🉐🉐