2019-09-28 174 浏览
观塘巧明街开咗间新嘅西餐厅,相约友人去试一试。内部环境宽敞舒适,Modern简约装修,餐具新净,有艺术感。一入餐厅已经俾人俾一个好high class嘅感觉。Facebook like and share 有饮品买一送一优惠。好着数我哋点左一杯Jasmine Mojito 同埋一杯Mango Rita,卖相不俗,饮落去有少少酒,好refreshing。头盘系苏格兰蛏子刺身,有成只手板咁长,食落去好爽口、好新鲜,好似啱啱捞上来咁。我同友人都钟意食海鲜,我哋嗌咗每人一只鲍鱼。呢个crossover 菜式感觉清新,食材好新鲜。口感爽口弹牙,每一口都有不同的层次,好似给鲍鱼煮法重新定义。好好食👍🏼👍🏼👍🏼跟住来一个菠菜忌廉汤,成个菜式嘅presentation好有艺术感,我好欣赏𠮶碗,同汤里里嘅忌廉互相辉影,饱口福之余亦可饱眼福。沙律有几块西班牙火腿,火箭菜味道比较浓,不过啱啱好中和火腿本身的咸味。Happy Monday/Wesnesday 6点后有Main course买一送一 优惠,我哋嗌咗一个黑松露意粉同埋德国猪手。意粉有浓郁嘅黑松露味道,口感比较弹牙,味道唔错。主角德国咸猪手上碟时都
观塘巧明街开咗间新嘅西餐厅,相约友人去试一试。

Jasmine  Mojito  Mango  Rita

苏格兰蛏子刺身

韩式火炙蓝鲍鱼

菠菜忌廉汤

Parma ham  salad
黑松露意粉

主角德国咸猪手上碟时都好震撼。份量未免太著数吧。猪手内软外脆,火候掌握精准。每一啖都食到蜜糖味,好好食。不过份量太多,真系唔想晒,所以打包返屋企再食。
烧德国猪手

最后以一个甜品奶冻作结。
奶冻

新餐厅真系喜出望外,CP值好高,会返来再试。

2019-09-25
Jasmine  Mojito  Mango  Rita