2021-08-11
#中环新店#港式fusion 菜#今日同朋友去咗试间港式fusion 菜食lunch 一入到去已经觉得装修好靓同特别有bar 枱而且又有唔同类型嘅😚好啱放咗工约埋三五知己一齐chill 一chill ~之后店员安排坐位之后就悉心介绍呢个餐厅有咩特别菜式于是我哋order 左1个dim sum,1个cold appetisers,1个 同埋1个main course 👏Dim SumSOURDOUGH EGG WAFFLE ($118)即系手工天然酵母鸡蛋仔配乌鱼子酱😍听到个名已经好特别~脆口嘅鸡蛋仔再加少少咸咸地嘅乌鱼子酱口感更丰富😄完全perfect match 🥰Cold AppetisersRAW SCALLOP “AGUACHILE” $168即系鲜带子刺身,姜油,四川青花椒汁呢个fusion 都几特别嘅🤔不过青花椒汁盖左带子刺身嘅鲜味☹️而且食完会有一种麻麻感觉☹️下次再嚟会试其他野Hot AppetiserGINGER SCALLION “CRAB” $148姜葱炒椰菜花,炸脆蒜有啲似姜葱炒蟹嘅味道😛加埋炸翠香船一齐食个口感更加丰富😊Main Course60-DAY DRY-
今日同朋友去咗试间港式fusion 菜食lunch
一入到去已经觉得装修好靓同特别
同埋1个main course 👏
Dim Sum
Cold Appetisers
RAW SCALLOP “AGUACHILE” $168
即系鲜带子刺身,姜油,四川青花椒汁
Hot Appetiser
GINGER SCALLION “CRAB” $148
姜葱炒椰菜花,炸脆蒜
有啲似姜葱炒蟹嘅味道😛加埋炸翠香船一齐食个口感更加丰富😊
Main Course
60-DAY DRY-AGED IBERICO “BLASQUEZ” PORK CHOP $278
甜甜地都几好食😝d肉都淋淋地😃
整体上来讲呢间餐厅都几特别~
不过价钱有啲贵~如果平番少少就好啦