2023-01-12 40 浏览
就到新年,去咗朗豪坊行街买新衫行吓行吓就到晚饭时间,系商场四楼揾野食,最后去左呢间几新既川沪菜座位阔落,都几好坐餐厅都有2人同4人套餐可以简,就到新年仲有个迎春套餐椒麻鸡鸡肉已经去左骨,可以啖啖肉咁食同埋鸡肉都嫩滑又入味,椒麻酱汁有少少麻辣味,同鸡肉好夹什锦小笼包四个味道可以同时试晒👍🏻 我食左香辣同酸菜鱼小笼包,两款调味都好好,皮薄又有汤汁,最特别系酸菜鱼,入面系有鱼肉既清炒莴笋丝新鲜炒起,上埋果阵仲系热辣辣莴笋丝调味同火候都控制得好好,有轻微爽脆口感,又食到莴笋嘅清甜十十水煮海鲜海鲜丰富,有鲍鱼,鱼片,虾,同蚬,各款海鲜都几新鲜,鲍鱼肉厚又有弹性,鱼片够厚有鱼香,虾就正正常常,蚬肉都鲜甜饱满,粒粒都有肉,唔会有沙,仲有少量芽菜同薯粉打底,各样野都吸晒水煮汤既味,麻麻辣辣咁好惹味酥皮凤梨奶黄窝饼外皮酥皮好松化,但完全唔会觉得有油腻感!中间既凤梨奶黄料甜度岩岩好,有凤梨果肉粒同奶香味道,两个味道都几夹芒果百香果梳打饮品都好大杯,有香浓既百香果味同淡淡既芒果味,加上梳打水既汽真系几正青苹果梳打有苹果香味,甜度都岩岩好
就到新年,去咗朗豪坊行街买新衫

座位阔落,都几好坐
餐厅都有2人同4人套餐可以简,就到新年仲有个迎春套餐

椒麻鸡
鸡肉已经去左骨,可以啖啖肉咁食
同埋鸡肉都嫩滑又入味,椒麻酱汁有少少麻辣味,同鸡肉好夹

什锦小笼包

清炒莴笋丝
新鲜炒起,上埋果阵仲系热辣辣

十十水煮海鲜

酥皮凤梨奶黄窝饼

芒果百香果梳打

青苹果梳打
有苹果香味,甜度都岩岩好