又系跟同事觅食系列😝!呢日就嚟到荃湾熊猫酒店附近既商场,同事最爱吃呢间楼下冰室~佢介绍午市时段,D嘢都够平、靓、正😍入到去比餐厅既装修惊艳到,好有旧式香港mix学校饭堂既感觉🙈,而且环境卫生都好整洁干净👍🏻餐单设计都清晰易明📝。午市套餐大约$50左右,包一杯热饮,唔算太贵!招牌厚切猪扒煎双蛋饭($48)系我喺茶记必点既菜式🤓。猪扒鲜嫩多汁,煎得好松软;太阳蛋都做到半熟半流心嘅效果😋;唯一缺点系葱油少左D,下次会记得叫伙记加多D🤣餐厅另一个招牌系特色蕃茄浓汤配牛乳妙蛋,拣左配公仔面同鸡扒🍜。鸡扒真心好厚又大旧,而且煎得卜卜脆又香口👍🏻呢个忌廉粟米汁鸡扒饭($48)系我同事推荐既,啖啖都有忌廉酱汁,而且份量好多,我同事都吃唔晒😂是日•点餐📝:1️⃣招牌厚切猪扒煎双蛋饭($48)2️⃣特色蕃茄浓汤配牛乳妙蛋 / 公仔面 / 鸡扒3️⃣忌廉粟米汁鸡扒饭($48)

招牌厚切猪扒煎双蛋饭

特色蕃茄浓汤配牛乳炒蛋

忌廉粟米汁鸡扒饭

是日•点餐📝:
1️⃣招牌厚切猪扒煎双蛋饭($48)
2️⃣特色蕃茄浓汤配牛乳妙蛋 / 公仔面 / 鸡扒
3️⃣忌廉粟米汁鸡扒饭($48)
招牌厚切猪扒煎双蛋饭