2024-06-30 184 浏览
今餐去咗一间位于旺角豉油街嘅怀旧西餐厅扒房食dinner, 行过已经被佢嘅紫色外墙吸引咗眼球 👀👀👀 离远已经望到,紫色好sharp, 加上一张长木椅,好有新派欧陆感,可以坐低打打咭先食嘢 😂😂😂 𥚃面装修亦配合到欧陆感,有少少似细个时同屋企人去锯扒嘅感觉~ 😇😇😇 睇埋餐牌就系食𠮶d, 似曾相识~ 😂😂😂 当中亦加入新元素,唔驶谂啦,点咗2款 set dinner试试佢 :1.)铁板热溶芝士纽西兰肉眼扒 🥩🥩🥩 medium rare, 扒质鲜软,配上白色嘅芝士汁,味道唔错禾~ 😋😋😋 同之前睇食评有好大落差,可以平反~ 😂😂😂2.)铁板杂扒 🍖🍗🥩🥓🍟🍳🐟 🥦🍅好多嘢食呀,基本上谂得到嘅都有,海陆空齐晒,一碟有10样嘢锯,好足料,适合食肉兽及肚饿人仕 😃😃😃 我哋2个食唔晒呀,太饱了~ (多油咗,似足以前嘅扒房铁板餐,有d滞肚感,可以少返d油就好🧐🧐🧐)⭐️⭐️⭐️ 有4款汁选择 :黑椒、蒜茸、洋葱、红酒汁~⭐️⭐️⭐️ 加$15 有汤、餐包及饮品🫕🫕🫕

⭐️⭐️⭐️ 有4款汁选择 :黑椒、蒜茸、洋葱、红酒汁~
⭐️⭐️⭐️ 加$15 有汤、餐包及饮品🫕🫕🫕

• 话梅咸柠七