约左朋友仔旺角睇戏,想平价医肚,去左豉油街觅食。果个范围都有好多冰室但系我地中意苏杭冰室,因为佢装修好靓,系保留冰室/茶餐厅果啲卡位架局,但装修同埋灯光系cafe型 🥰,仲好绿,好多我中意既物~嘻嘻~加分 🥰😗餐牌好多选择!中式西式应有尽有,款式中高档但价钱平民得很!入边系啲好nice 姨姨,会推介野食,又会俾意见俾客人,例如我地呢个见到太多选择而有困难既人~哈哈!先嗌左杯~*🩷苏杭满满水果茶 🍹完全无呃人,杯水果茶真系有成半个杯都系水果呀,仲要系有大大粒蓝莓🫐,士多啤梨🍓,菠萝🍍火龙果。。 唔知有冇数漏😂,好震惊系真系用新鲜非罐头生果,仲要系咁大份量!主食只系叫左一个, 因为小食太吸引哈哈~*🩷蒜片辣椒带子意大利粉🌶️ - $118意粉好入味~😋带子新鲜香煎,蒜片🧄同椒片吊出鲜味,简单唔花巧亦都无成口味精感。😋👍小食嗌左*🩷黄金咸蛋鸡翼 - $48 4 只超正呀!真系不得了。生炸超脆,同埋真系有咸蛋黄,咸香入味,好新鲜炸,咬落去啲热油涌出~哈哈好邪恶好正呀!!*🩷天妇罗炸鱿鱼须 -$48又系热辣辣,香脆可口大大碟,同一般唔同既系啲鱿鱼系食到有小小咖哩味,新鲜易咬。最后甜品叫左期间限定~
约左朋友仔旺角睇戏,想平价医肚,去左豉油街觅食。

先嗌左杯~
*🩷苏杭满满水果茶 🍹

主食只系叫左一个, 因为小食太吸引哈哈~

*🩷蒜片辣椒带子意大利粉🌶️ - $118

小食嗌左
*🩷黄金咸蛋鸡翼 - $48 4 只

*🩷天妇罗炸鱿鱼须 -$48

最后甜品叫左期间限定~

*🩷宇治抹茶梳乎厘班戟 -$88
好大碟呀~两个pancake,然后旧cream 又系超大旧好厚实~好阔佬 😂
震腾腾pancake,浓浓🍵抹茶酱,加上🫘红豆同埋抹茶蕨饼,我觉得4个人分都得。😅😅

甜品menu 上仲有好多癫覆冰室的选择,下次系旺角唔需要再排糖水甜品店啦,直接黎呢度都得。😋😋😋
天妇罗炸鱿鱼须
蒜片辣椒带子意大利粉