2018-10-31
周末既旺角揾位食饭真系好难,所以我不嬲都会走去朗豪坊高层睇下有咩食,贪d人懒得制唔上去。餐厅望落几整齐,而且灯光好足,比人一种好精神既感觉。店员都系以年轻人为主,佢地既打扮都有少少韩风。入到黎先知道原来仲有韩烧食,不过又唔算太饿,所以就无拣到韩烧。脆香芝士炸鸡食韩国野当然唔少得食炸鸡啦!不过每次叫炸鸡都有个烦恼,就系人少叫炸鸡食完就饱,叫唔到其他野食。但呢度既炸鸡系放系前菜,所以份量不算太多,就算2个人都食得晒。炸鸡炸得都算脆,鸡肉嫩滑,唯一美中不足既系唔够热。韩式牛骨汤传统韩国汤,平民价钱但系要用2-3个钟去熬煮,所以要整呢个汤都几费神。汤水睇落好清,但其实牛骨味道浓郁。韩式牛肉炒粉丝粉丝炒到条条分明,食落又唔会话好油。牛肉份量正常,味道都属正常水准。鳗鱼铁锅炒饭正宗韩国食法系上菜时将d饭压落去,咁就会整到d饭焦出黎,有d似煲仔饭咁。鳗鱼口感较软身,味道浓郁,炒饭亦都充满鳗鱼汁既味道。Captain Lab呢度d饮品都系呢间餐厅既特色之一,系门口就会见到个Juice Lab专门卖果汁。呢杯Captain Lab由热情果、奇异果、香橙同蜜糖等调成,味道酸酸甜甜,仲饮到热情果肉,绝对系减
脆香芝士炸鸡
韩式牛骨汤
韩式牛肉炒粉丝
鳗鱼铁锅炒饭
Captain Lab
呢度d饮品都系呢间餐厅既特色之一,系门口就会见到个Juice Lab专门卖果汁。呢杯Captain Lab由热情果、奇异果、香橙同蜜糖等调成,味道酸酸甜甜,仲饮到热情果肉,绝对系减油腻感既首选。