2018-12-10
又系久违既拍拖日啦👫😭 终于得闲少少 可以同男朋友去睇戏 顺便喺沙田食埋饭☺️我哋一早已经拣定想食呢间餐厅💁♀️ 因为见之前有介绍佢个猫山王榴梿芝士蛋糕同埋我钟意食嘅喇沙🙆♀️ 有晒我钟意食嘅嘢 所以男朋友就话今晚晚餐食呢间Mimila!🙆♂️咖喱喇沙汤配西班牙栗饲白毛猪讲咗汤底先 咖喱味比喇沙味浓 所以会辣小小💁♀️ 如果多番啲椰奶会香啲同喇沙味道balance啲💁♀️ 依家偏向似咖喱汤底 男朋友就话可以再煮浓味啲tim💁♂️食材方面 白毛猪比起一般猪肉片滑 唔会有猪燥味!仲有好多喇沙指定嘅豆卜鱼片鸡蛋芽菜仔 好丰富呀!💁♀️面底我地要咗掺掺 即系油面加米粉 几得意💁♂️新加坡白胡椒肉骨茶男朋友钟意嘅白胡椒 估唔到可以夹肉骨茶wo💁♀️ 食落真系有好重既白胡椒味 冬天食一定好正好暖!🙆♂️🙆♂️肉都有四旧 每旧都有不少肉 煮到好腍!💁♂️💁♂️💁♂️猫山王榴梿芝士蛋糕我就要留肚食猫山王芝士蛋糕啦💁♀️ 未食之前闻一闻 都闻到榴梿嘅味道💁♂️💁♀️ 食落有啲惊喜wo 猫山王榴梿好香 配芝士蛋糕都唔会抢咗芝士嘅味💁♀️ 每一啖都好软滑好creamy 好味呀💁♂️💁♂️💁♂️呢间Minila
咖喱喇沙汤配西班牙栗饲白毛猪
面底我地要咗掺掺 即系油面加米粉 几得意💁♂️
新加坡白胡椒肉骨茶
猫山王榴梿芝士蛋糕
呢间Minila虽然食马来西亚菜 但普遍都再新派啲💁♀️ 无咁传统💁♀️ 尤其系个新加坡白胡椒肉骨茶真系要试下!🙆♂️