2023-11-23
龙点心价钱💲: $58/ $58/ $44/ $48/ $68/ $68好味程度😋: 3.7/5服务🍴: 3.7/5环境🗾: 3.7/5性价比🥢: 3.4/5回头率😚: 3.4/5-今次终于试到越来越多分店的龙点心。佢哋主打新式点心,好多配搭都好得意,同埋有好多甜品选择,后生的来饮茶都唔会觉得无野好食😋佢哋仲开到夜晚十一点半,来食甜品都可以!冬天一定要食完个椰皇呢啲滋补甜品啦。-✅大澳虾酱鲜鱿卷。用米网纸包住鱿鱼、鲜虾、唐芹等去炸,几香口。包左成2层皮,所以有小小烟韧。里面的馅捞匀虾酱,唔会过咸又鲜😆-✅蟹粉菠菜鲜虾饺。饺个皮落的澄面比例比较多,偏黏糯。里面有满满的馅,同食到真系有蟹肉🦀️面头的鱼子令成个饺好加分,即刻鲜晒😌-✅咸蛋黄墨鱼烧卖。皮包住的都系墨鱼胶,比一般烧卖弹牙,好似食墨鱼丸咁😂 面头的小小咸蛋黄唔会盖过墨鱼味,带出咸香味。-🆗马来肉骨茶小笼包。小笼包个顶顶皮比较厚,个个位有d硬🫣 个皮有啲黏,所以夹起有啲容易穿。汤汁有小小药材味。-✅芝麻汤圆鲜奶炖椰皇。一定系我必叫的!炖鲜奶好滑,食完好养颜咁🤩 滑得来唔会太实/水,啱啱好,仲有椰青水的清甜。上面的汤圆系芝麻味,一咬开已
好味程度😋: 3.7/5
服务🍴: 3.7/5
环境🗾: 3.7/5
性价比🥢: 3.4/5
回头率😚: 3.4/5
✅芝麻汤圆鲜奶炖椰皇。一定系我必叫的!炖鲜奶好滑,食完好养颜咁🤩 滑得来唔会太实/水,啱啱好,仲有椰青水的清甜。上面的汤圆系芝麻味,一咬开已经流心,冬天食好幸福🥰
✅焦糖杏仁布丁甜椰。好钟意呢个个底系椰青糕,清甜又清新,比起奶的个d会冇咁腻🤤杏仁布丁好实在,杏仁味都几出,估唔到佢同🥥味可以并存。
椰皇类甜品非常唔错,价钱都同糖水舖差唔多,绝对可以来宵夜!点心就欣赏佢哋的创新。
#piggyfoodiein尖沙咀