2023-09-13
👧🏻😋👅🍽✨新张必试特式汤咖喱🎏-森.汤咖哩🇭🇰 观塘骏业街56号中海日升中心2楼C号舖 🇭🇰-🍛观塘来讲一个咖喱饭要$80+都算进取, 但质素高! 同埋呢款浓香自家熬制咖喱唔系度度都有, 加上新张优惠堂食有8折要食趁早😆 QR code落单有得加配饮品同小食, 餐点一目了然🍛见佢除左自家熬制汤底之外仲有10款香炸时令蔬菜就谂起天后一间好出名咖喱, 食完感觉有过之而无不及, 必会回头 👍🏻 汤咖喱餐盘垫纸有教学, 先饮一啖汤, 再舀一啖饭沾上咖喱, 饭同汤系分开食嫁-🐂 飞驒和牛汉堡扒汤咖哩 折后 $110💯飞驒和牛油份充足, 打成汉堡扒肉质软腍外皮煎脆, 沾左咖喱汁再更加juicy💯拣左原味真系好突出咖喱浓香, 甜甜地再加炸脆左既多款野菜, 好丰富食落唔寡-🐓 慢煮炙烧鸡叉烧汤咖哩 折后 $78✨慢煮鸡叉烧劲滑, 炙烧左面头焦焦地令口感更有层次✨拣左小辣反而本身咖喱香味冇咁出, 但系的确惹味D同埋配清淡野菜会更突出-跟餐 🍱💯芝士年糕 折后$18 金黄, 烟韧, 流心💯鱿鱼卷 折后$14 几cute系鱼蛋包住鱿鱼丝💯前菜+绿茶 折后$8 绿茶有惊喜好香麦味! 前菜系甜甜地渍鱼丝都几开
新张必试特式汤咖喱🎏
森.汤咖哩
🇭🇰 观塘骏业街56号中海日升中心2楼C号舖 🇭🇰
🐂
飞驒和牛汉堡扒汤咖哩 折后 $110
🐓
慢煮炙烧鸡叉烧汤咖哩 折后 $78
✨慢煮鸡叉烧劲滑, 炙烧左面头焦焦地令口感更有层次
跟餐 🍱
💯芝士年糕 折后$18 金黄, 烟韧, 流心
💯鱿鱼卷 折后$14 几cute系鱼蛋包住鱿鱼丝
💯前菜+绿茶 折后$8 绿茶有惊喜好香麦味! 前菜系甜甜地渍鱼丝都几开胃
🍢
野菜鱼饼 折后$22
✨大大块都几多野菜丝, 好有日式风味
🍹
凤梨柠檬梳打 折后 $30