2021-05-21
好耐冇嚟食过私伙啦!!等咗咁耐终于有芋圆食!唔系因为我懒!因为私伙啱啱装修好,仲加咗好多新item落个menu度🤤今次就试咗桂花酒香芋圆小丸子,红豆糕同糖不甩!!今日糖不甩就有几款口味,黑糖铁观音,玫瑰🌹,姜味同朱古力🍫 听闻仲有珍珠奶茶🧋味添,最衰我今日冇得食🥲讲返味道先,醉鸡肾就一如既往地香同入味,佢哋嘅醉鸡翼都系同一款味道,听老板讲仲要系无激素鸡翼🐤🐤,所以都好推荐大家试!讲返重点桂花酒香芋圆小丸子🍡先!芋圆就同以前仙草芋圆嘅芋圆一样都系咁香,唔会好似平时喺甜品舖食𠮶啲好似冇馅汤圆咁😂各种嘅芋圆都有佢自己应有嘅味道,除咗传统嘅芋头紫薯同蕃薯味之外,新装修之后仲加入咗抹茶味🍵,本身都唔知但系食落都几有惊喜,配合埋个桂花酒香糖水底🌼🌼男朋友话食落有啲似饮紧桂花茶咁,而我就觉得酒味同桂花味平衡得恰到好处,平时食芋圆唔会饮埋糖水嘅我,今日难得饮晒😋😋真系超难得😂顺带一提,今日天气真系超热🔥🔥🔥,所以如果你唔想食辣嘅糖水嘅话都可以好似我咁叫老细整个室温版本。食完芋圆之后就试咗红豆糕🍨,红豆糕一入口就非常之香滑,食得出应该系用椰汁🥥做底,然后再加入一粒粒嘅红豆同芋头,芋头系一个较为特别嘅配搭
食完芋圆之后就试咗红豆糕🍨,红豆糕一入口就非常之香滑,食得出应该系用椰汁🥥做底,然后再加入一粒粒嘅红豆同芋头,芋头系一个较为特别嘅配搭,芋头粒令到成个红豆糕嘅层次更加丰富,相当之特别,而且甜度适中,唔会话死甜 ,如果系减紧肥嘅朋友仔,都可以食一件奖励下自己!!
糖不甩我就暂时未食!谂住买返屋企同屋企人分享,食完再话畀大家知我嘅感受🥰🥰
最后听闻老细想集齐咁多款中式糖水,成为中式糖水图书馆,加油啊老细!!唔知老细会唔会考虑下整麻糬窝夫😂或者芋圆窝夫呢(嘻嘻,偷偷哋喺度许个愿🤤🤤🤤)