上昼到观塘办D事,咁就顺便喺度食埋个 lunch,好在而家工业大厦𠮶边开咗好多唔同类型嘅食肆,选择多咗好多。今日拣咗呢间坐座落业发工业大厦第一期嘅魔膳厨房,虽然要行一层楼梯上去,但楼梯两旁都挂满艺术作品,布置得几得意几有特色,希望花同样心思喺D嘢食度喇。餐厅入面都布置得好有心思打开餐牌一睇,呢度 Lunch set选择都算多,加$10有餐汤餐包,再加多$20就有埋任食嘅自助沙律吧㖭。餐汤餐包先上,南瓜忌廉汤卖相同味道都唔错,餐包亦唔系一般货色。主菜未嚟,整碟沙律醒醒胃。我今日拣咗越式椰青咖哩鸡配意粉($58),咖喱甜中带微辣,唔同平时食开又浓又辣𠮶啲味道同口感,几清新。同行友人点咗蒜香榄油巴马火腿虾球意粉($65),佢话D虾食落够爽,而意粉喺淡淡蒜香中带点微辣,味道同口感都恰到好处。最后叹番杯香浓咖啡,可算喺为呢餐画上圆满嘅句号。

餐厅入面都布置得好有心思

最后叹番杯香浓咖啡,可算喺为呢餐画上圆满嘅句号。