屋企人话想饮个茶,就去佐之前朋友介绍既依间小店。一坐底,店员已经为我地介绍招牌菜式。原来普通menu会两个月转一次,而招牌menu会一个月转一次,增加新鲜感😍 今次就试佐几款特别既点心😚.和风脆皮海鲜肠 $44卖相好似炸两咁,炸到脆卜卜,就咁睇已经可以见到好足料既虾😚 配返一层细滑既肠粉皮 食落去好丰富既口感😍 仲放佐d木鱼同紫菜丝做配搭,都几特别🙆🏼‍♀️.黄金流心西多士 $44邪恶boss😍😍😍 外表同平时普通西多士无太大分别~ 炸到金黄色有一定既厚度 一切开咸蛋黄浆就倾泻出黎😳 每旧都好均匀咁涂满好香口😍 比起平时配搭既糖浆更加诱人同有新鲜感 而且食落依然系好香脆 咸蛋黄果然配乜都系无得输🤤.酥炸牛肉卷 $28牛肉球就食得多,炸牛肉卷真系未试过😍 炸到脆卜卜咬落热辣辣有牛肉汁喼出黎,将平时既牛肉球变佐酥炸版,感觉又几特别同几match🧡 好似比平时更加有风味.总结,平时觉得饮茶好油,唔系太想食得多,但今次忍唔住嗌佐几多款,可能比新鲜感盖过佐油腻,而且件件都非常足料,真系好食过平时普通既酒楼👍🏻

和风脆皮海鲜肠 $44

黄金流心西多士 $44