2024-03-26
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯餐厅名字以丹麦语命名意思代表荣誉和时代,餐厅喺香港以少有嘅新北欧料理为主,但系食材就选用本地新鲜食材,但以北欧方法烹调,令到菜式带有惊喜同独特特色!仲有一个独特之处系好似睇到啲菜名只有啲材料,令到我对菜式都充满期待,而且觉得佢啲摆盘都好靓好有心机新出午市菜单~Lunch menu $550Amuse BoucheScallop | Vanilla | Onion薄脆云吞皮中放咗新鲜嘅带子粒!加咗少少辣椒油同花椒油,食落清新又带有刺激,上面仲有鲜花同埋洋葱做点缀StarterFruit Tomato |Bell Pepper | Spring Onion间八刺身摆做玫瑰花形状下面系鲜甜水果蕃茄、加上灯笼椒粒,颜色鲜艳夺目,你就清新可口开胃!Add onMorel | Squid | Flour 酥炸鱿鱼配搭羊肚菌点上墨汁食用Bread每日新鲜焗制味噌口味面包,充满咸香口感松软 !Fish| Uni |Cabbage马友以一夜干方式保留鲜味,摆盘方式特别,上面铺满满新鲜海胆,海胆上面在放满一片片圆形嘅小椰菜,点上海胆汁食用,充满鲜味嘅同时亦
新出午市菜单~Lunch menu $550
Amuse Bouche
Scallop | Vanilla | Onion
Starter
Add on
Morel | Squid | Flour
酥炸鱿鱼配搭羊肚菌点上墨汁食用
Bread
每日新鲜焗制味噌口味面包,充满咸香口感松软 !
Fish| Uni |Cabbage
马友以一夜干方式保留鲜味,摆盘方式特别,上面铺满满新鲜海胆,海胆上面在放满一片片圆形嘅小椰菜,点上海胆汁食用,充满鲜味嘅同时亦有独特嘅海鲜味同甜味!
Main (3选1)
A3Wagyu |truffle |Rapa +$288
一片片黑松露加系和牛上面,再配搭鸡尾菇同埋腊肠,整个配搭非常之有惊喜 !亦都十分推荐
Strozzapreti / Saffron / Shrimp
呢种意大利面口感非常之有嚼劲,加上Creamy嘅酱汁,到而家都印象深刻
Dessert
Parmesan / Soursop / Kombucha
清新之中带有一点点咸香味同埋茶味嘅清甜!
如果唔想错过其他好介绍,记得follow我呀😘多谢大家!!!
你嘅支持就系我嘅动力!记得点赞❤️
⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯
AERA (湾仔)
湾仔史钊域道6号地舖