2018-05-03 1619 浏览
今日食茹素的日子,工人放假没有煮嘢食,带了我的老公及囡囡去到呢一间网上好多人介绍嘅素食午餐buffet试吓,听晚12点已经开始,于是就入咗去用咗$78一个人(平日价,不用加一)食咗一个经济又实惠的素食buffet ,入到去地方唔算大,客人也不是很多,店员已经即刻招呼我们。不过呢间餐厅刚刚做素食buffet午餐所以未有好多人知,我都提大家如果可以的话提早订位啦!里面有一张小小的长桌,放咗好多唔同种类嘅食物,都十分之多元化。而且食物补充得好快。营养汤味道唔错,而且冇味精,材料真系有好多,老黄瓜、豆、红萝卜之类嘅嘢,我个女饮咗两碗!萄汁时蔬劲好味,食得出是用心做的,因为里面用咗有啲好清新嘅香矛去做,其他素食店好少有。左边嘅豆腐好野未,我好钟意佢用咗好入味嘅梅菜蒸。现场有好多新鲜热辣辣的炸物。白饭加左番薯,好有心思。锅巴好美味,好新鲜同埋香脆,另外佢嘅叉烧系我觉得最好食嘅,好有叉烧味,烧得外脆内软。沙津位置提供左唔同嘅新鲜蔬菜,仲有自家做嘅泡菜,素鸡肾和酸斋,另外店舖亦提供唔同嘅酱料,例如甜酸酱同意大利醋等。甜品选择比较少,不过都已经食到好饱了,我个女食咗好多件桂花糕,仲有好有椰汁味嘅红豆椰汁
左边嘅豆腐好野未,我好钟意佢用咗好入味嘅梅菜蒸。
现场有好多新鲜热辣辣的炸物。
白饭加左番薯,好有心思。
甜品选择比较少,不过都已经食到好饱了,我个女食咗好多件桂花糕,仲有好有椰汁味嘅红豆椰汁糕,记住4,岁以下嘅小童系唔收费㗎 !仲有呢度嘅服务系唔错㗎,店员不断问客人食物嘅质素,看得出他们是很想用心做得更好!呢一度系需要大家食完之后自己动手回收自己用过嘅餐具!
  • 鬼马叉烧