2022-01-26 273 浏览
星期日一朝早入到大埔,即刻去寿司郞拎飞🙈幸好人流尚可,第二轮就入到去。今次系期待已久既新春限定🎏 蟹🦀‼️ 💭特大生松叶蟹脚($27)大大只蟹脚🤤入口好fresh,唔会好咸好腥,质地都正常💭辣味蟹肉军舰($12)好有XO酱既感觉😂 以平时米线叫开清汤既人黎讲都唔算好辣😛 但系就无左蟹既味道,$12既话都可以接受💭蟹肉忌廉可乐饼($17)送到真系热辣辣♨️ 外皮脆卜卜,始终系炸物都会比较油腻,虽然唔太食到蟹味,但中间好creamy好有份量👍🏻💭蟹肉茶碗蒸($19)平时食寿司郞都会叫茶碗蒸,一定唔会失望😋 今次加埋蟹肉真系好正,更加丰富,好食💯 最后加单食左两个😂💭浓厚蟹拌面($32)朋友试过后大推,亲自食过后都觉得唔错,比之前推出既海胆拌面更好😻 多汁,而且今次个汁好香浓同个面好夹🙌🏻💭虾三味($17)除咗蟹之外,仲叫左虾三味,呢款都系平时食开,有3件好抵食,推荐☺️可惜红楚蟹海苔包一大早已经售罄,今次试唔到🥲 整体黎讲今次期间限定🦀 质素唔错,又唔觉得有坊间讲得咁差🤔 平时较少蟹款式寿司,今次试完好满足 😋

💭特大生松叶蟹脚($27)
大大只蟹脚🤤入口好fresh,唔会好咸好腥,质地都正常

💭辣味蟹肉军舰($12)

💭蟹肉忌廉可乐饼($17)

💭蟹肉茶碗蒸($19)

💭浓厚蟹拌面($32)

💭虾三味($17)

早餐