2019-02-12 80 浏览
先祝各位開工大吉。人日返工,晏晝梗係跟同事食啦,見到呢間新春新開張,決定一齊食下,點鬼知中伏,真係唔想幫佢開年都唔得。由服務至食物質素,一概唔掂。最平午餐都要$58,而且係難食 😱 首先,服務實在令人驚奇。明明目測最少四張吉枱,但仲比飛要我地等十分鐘,然後負責分座果位服務員就喺度慢慢收銀,我地問其他服務員,佢又話要問番分座果位,咁即係點?即係明明有位又要企喺度白等囉。😡入座後我嗌左香葉肉碎煎蛋飯 ($58)。個賣相已經夠衰架啦,飯唔熱,肉碎鹹到癲,拌飯都太鹹,搞到唔知食唔食好。然後又唔知點解泰國菜用日本珍珠米,好怪~ 到底我食緊咩?同事食沙爹串燒雞飯,串燒得個兩串,配菜就少到可有可無,見到個賣相令人覺得好淒涼。最後佢真係食完唔飽... 慘豬脾飯算份量多番啲,但份豬脾就抄到散晒一坺咁,見到就唔開胃。同事話味道好一般。算正常少少嘅只有青咖哩雞飯,因為夠熱。不過碗野汁好稀,而且汁多過料,成碗湯一樣。同事話味道同超市咖哩湯包煮熱無太大分別,煮麵會更好。聽到都無言啦,係咪先?飲品就要左兩杯青檸水,兩杯泰式咖啡。青檸水嘅青檸本來已經好細粒,點知餐廳仲要比得薄薄兩片,薄到紙咁,所以同飲唔熱嘅滾水無分

飲品就要左兩杯青檸水,兩杯泰式咖啡。青檸水嘅青檸本來已經好細粒,點知餐廳仲要比得薄薄兩片,薄到紙咁,所以同飲唔熱嘅滾水無分別。

泰式咖啡本來期待係有泰式香料,點知係無。根本就係即溶咖啡淒慘版,水同奶多過咖啡,飲落淡如無味,勁難飲。

咁你話啦,值唔值得嚟食? 你話勒。
2019-02-11