2019-09-27 49 浏览
咁啱到观塘 上网揾到呢间新开嘅工厦西餐厅 地点其实都好易揾~如果下次有fd生日仲可以系到包场添我地就嗌左2个main course set 平时星期一同星期三仲有买1送1 真系好抵~~好喇 终于上头盘了系Parma Ham沙律 佢配嘅汁嘅希腊汁酸酸甜甜可以中和番Parma ham 腌咸味食完成个沙律都开胃晒然后系牛油果虾多士一上到嚟就见到个摆盘好靓 就算系前菜都咁花心思而味道方面都好fresh啊 因为有牛油果可解走油炸嘅腻口感 呢间餐厅系味道配搭方面好有谂头啊头盘仲未完啊 仲有餐包同餐汤~唔好睇少佢地只不系前菜啊 其真都可以好出色餐包送上嚟个阵仲暖暖地 而口感有啲似麦包 但又会好dry 仲要松松软软咁 唔知系咪餐厅自己焗 但就算唔系都好识拣!而餐汤就好creamy 有啲薯茸系里面 令成个汤更加有质感 而且唔似好咸个啲西汤 呢款甚至有少少甜香终于嚟到main course了我同朋友嗌左香煎带子阔意粉餐厅系摆盘方面真系几著重意粉同样都有红菜头汁做装修而意粉同朋友都致认为意粉好有嚼劲 唔会太过淋身 可能因系用蒜香煮 成个意粉都别有一番风味 同出面个奶油意粉好唔同而带子系做得好出色我朋友就叫左
咁啱到观塘 上网揾到呢间新开嘅工厦西餐厅
地点其实都好易揾~如果下次有fd生日仲可以系到包场添

好喇 终于上头盘了

系Parma Ham沙律 佢配嘅汁嘅希腊汁
酸酸甜甜可以中和番Parma ham 腌咸味
食完成个沙律都开胃晒

然后系牛油果虾多士

一上到嚟就见到个摆盘好靓 就算系前菜都咁花心思

头盘仲未完啊 仲有餐包同餐汤~

唔好睇少佢地只不系前菜啊 其真都可以好出色

我朋友就叫左个澳洲和牛
一嚟到就见到啲装饰好花心机
嗌左5成熟 啱啱有个种牛味出左嚟
就算冻左都唔会太轫
而且好大块 两个女仔食啱啱好~

最后嚟到甜品
上面系啲jelly下面系啲慕丝