2022-09-02 80 浏览
系IG见到餐厅碟意粉念念不忘,即刻去佢哋网站预约⋯⋯想拣近d ge日期,但只有9点appointment,但朋友系夜猫所以我都照约左先,俾完deposit餐厅就即刻联系,都好快手😆仲会提前send menu问定有冇食物敏感,好窝心。一坐低就有餐牌,得一个餐,只系拣加唔加钱转main course 由乳鸽变鸡。头2道前菜好精致,味道同口感都好有惊喜🤗而生蚝系日本独眼龙蚝,可能季尾,蚝比较瘦,不过味道仍然好鲜!醉缟虾+酸酸甜甜ge水云菜可以更开胃,再炸埋个虾头🤤口感丰富!就系呢个意粉吸引左我book呢间餐厅!果然无令我失望!厨师用法葱同松露油捞左个冻天使面,当中完全无落盐,而系用带有咸香ge鱼子酱去提味🥰每啖都满满ge幸福感!松叶蟹茶碗蒸加上茶树菇头熬制嘅白鸡汤,好清香。立鳞金目鲷,sake beurre blanc好特别,令鱼肉ge味道升华左,可惜鱼鳞炸得未够脆,有少少失望。加左$340 转ge本地新鲜三黄鸡(半只)超香!配埋个北海道三星米再淋d鸡油煮法国黄酒汁,呢个配搭好鬼邪恶😈但系呢只三黄鸡有啲瘦,个鸡皮攞得唔够脆,胜在个味道好香herb味撘够,而且好大份,好少fine dining

头2道前菜好精致,味道同口感都好有惊喜🤗

松叶蟹茶碗蒸加上茶树菇头熬制嘅白鸡汤,好清香。

加左$340 转ge本地新鲜三黄鸡(半只)超香!配埋个北海道三星米再淋d鸡油煮法国黄酒汁,呢个配搭好鬼邪恶😈但系呢只三黄鸡有啲瘦,个鸡皮攞得唔够脆,胜在个味道好香herb味撘够,而且好大份,好少fine dining份量咁多,2个女仔黎食得超饱,仲可以打包一碗饭走💯

最后好饱但仍然可以用另一个胃KO埋个甜品,苹果批加埋自家制云呢拿雪糕,入面仲有啲云呢拿籽好香,为今晚ge晚餐画上完美句号。
2022-08-31
庆祝纪念