新沙洞大排档元朗区宠物友善嘅高质韩国餐厅🇰🇷🍚🥢本身自己都好钟意食韩国菜,之前喺朋友社交平台见到呢间韩国餐厅装修好特别,以韩国新沙站为主题,餐厅布置好似韩剧入边𠮶啲宵夜马车,好似去咗韩国旅行咁🇰🇷😎原来呢间餐厅有个半露天位置,可以比狗狗一齐用餐,所以就带埋屋企嘅少爷仔出嚟🐻‍❄️同平时嘅韩国餐厅一样,一坐低就会比韩式前菜,有腌黑豆、腌萝卜、泡菜我哋两个人一共嗌咗三个主菜,食到超饱🤣🇰🇷招牌酱油蟹拼盘配麻油紫菜饭 $298必食酱油蟹酱油虾😍啲虾腌得好入味,好重麻油味!蟹膏都几多,捞埋紫菜饭一齐食味道好鲜甜好好味🤤🇰🇷 铁板烧济州黑毛猪配生菜拼盘 $188店员首先递上烤炉同微微烧过嘅黑毛猪上台,等我哋自己慢慢烧。啲猪腩肉超厚身,肥瘦刚好而且几重猪皮,夹生菜同泡菜食真系超好味😋🇰🇷 宫廷炖牛肋骨锅 $288咁冻嘅天气一定要嗌牛肋骨锅暖吓胃🥶成个锅系二至三人份量,汤底好清甜略有牛味,牛肋骨炖到超淋,入口即化,配菜仲有啲红萝卜同白萝卜,都系已经煲到好淋好入味👍🏻📍 新沙洞大排档 (好顺景大厦1座) (元朗)元朗凤攸南街3号好顺景大厦1座地下3号舖
新沙洞大排档
元朗区宠物友善嘅高质韩国餐厅🇰🇷🍚🥢

我哋两个人一共嗌咗三个主菜,食到超饱🤣
🇰🇷招牌酱油蟹拼盘配麻油紫菜饭 $298
🇰🇷 铁板烧济州黑毛猪配生菜拼盘 $188
店员首先递上烤炉同微微烧过嘅黑毛猪上台,等我哋自己慢慢烧。
🇰🇷 宫廷炖牛肋骨锅 $288
📍 新沙洞大排档 (好顺景大厦1座) (元朗)
元朗凤攸南街3号好顺景大厦1座地下3号舖
  • 酱油蟹膏蟹肉拌饭