2021-10-12
位于中环呢间台湾菜,装修以霓虹灯为主题,餐厅左手边有一排吧枱,可以点特色酒精饮品,成个感觉时尚新派!呢度嘅菜式除咗有台湾风味之外,再加入香港元素,见到个餐牌感觉新鲜,口味特别😋爆葱牛肉面食台湾嘢梗系要食返碗地道牛肉面!我哋拣咗刀削面,面质烟韧有咬口,牛肉汤味浓,牛肉大块有根有腩位,煮得够淋身!配上糖心蛋同埋豆腐做配菜,唯独觉得爆葱可以更加多葱 🤩麻婆豆腐手工饺饺子食得多配埋麻婆豆腐又几夹,麻婆豆腐令饺子更加香口,豆腐琳身压碎佢好似酱汁咁,食落去口感更加丰富咸蛋黄芋泥乒乓球本身见到芋泥已经有兴趣想order,再加埋咸蛋黄,虽然邪恶,但系好吸引!佢连上菜嘅碟都系用乒乓球拍,颇有心思!炸脆左既芋泥丸入面有芋头蓉馅,面头有紫薯粉做装饰,唔错又新鲜嘅小食配搭!台式肉松榨菜蛋饼见到差唔多每枱都有嗌蛋饼,相信喺呢度嘅重点菜式😇肉松蛋饼见得多,呢份十分之大份,够晒两个人食!蛋皮入边包左层蛋配上沙律酱,配埋肉松榨菜咸咸地,值得一试嘅台湾fusion蛋饼!
爆葱牛肉面
麻婆豆腐手工饺