2024-03-02
📍红米荔枝角长沙湾道883号亿利工业中心地下8号舖••••••••••••••••••••••••••••••超级抵食嘅新式茶餐厅💕好欣赏佢地样样食物都够晒足料有份量😝除左传统茶餐厅的常见菜式🫧仲有啲较新颖的配搭及各式各样的小食⚡️每款都睇得出好有心思😚绝对系附近打工仔嘅福音❕••••••••••••••••••••••••••••••💝葱油厚切猪扒伴三眼煎蛋饭 $59➕迷你田园沙律 $8➕法式牛角包 $8➕意式蕃茄汤 $8➕冻柠乐 $9一上台已经俾巨大的猪扒震撼到💢真系大过我只手,绝对系真材实料😌猪扒外面煎得香脆微焦而内里肉质软嫩😋蘸埋佢地自家调制嘅葱油+甜豉油😎简直系绝配💯值得一提呢度嘅葱油相比外面果啲冇咁咸⭕️即使就咁直接食都冇问题👌🏻同我一样钟意蛋黄捞饭嘅朋友一定好满足😌3只煎蛋包你绝对够晒黎送饭😛••••••••••••••••••••••••••••••💝板煎鸡扒蛋包饭配意式茄汁 $58➕唐扬炸鸡4件 $12➕沙嗲鸡肉串烧 2串 $12➕欢乐菠萝冰 $8一望已经知系非常嫩滑的炒蛋🍳另外好欣赏佢地嘅番茄炒饭底🍅炒得够晒干身,入口完全唔油腻🥰最有惊喜嘅小食绝对系唐扬炸鸡🤩上台时表面
荔枝角长沙湾道883号亿利工业中心地下8号舖
➕法式牛角包 $8
➕意式蕃茄汤 $8
➕冻柠乐 $9
一上台已经俾巨大的猪扒震撼到💢
真系大过我只手,绝对系真材实料😌
猪扒外面煎得香脆微焦而内里肉质软嫩😋
➕沙嗲鸡肉串烧 2串 $12
➕欢乐菠萝冰 $8
一望已经知系非常嫩滑的炒蛋🍳
另外好欣赏佢地嘅番茄炒饭底🍅
炒得够晒干身,入口完全唔油腻🥰
最有惊喜嘅小食绝对系唐扬炸鸡🤩
上台时表面仲有滋滋的油泡🤓
可见系新鲜滚热辣🔥
入口香脆而且能锁住内里鸡肉的肉汁🍗
再搭配泰式鸡酱更加惹味✨
#葱油 #猪扒 #葱油猪扒 #煎蛋 #鸡扒 #蛋包饭 #邪恶蛋包饭 #炸鸡 #汤饭 #铁板餐 #香港餐厅推介 #港式茶餐厅 #人气饭堂 #红米 #scallionoil #pork #sunnysideup #chickenfillet #omurice #friedchicken #chachaanteng #hkredrice
#荔枝角美食 #香港美食