2024-06-15
餐厅以色彩鲜艳既颜色作为主题 🌈墙上挂上可爱嘅壁画🦁仲有狮子造型既霓虹灯logo 睇得出装修花咗唔少心思🤩🔸星加坡辣椒蟹肉 配4件馒头 $168蕃茄酱汁🍅酸酸甜甜带微辣 🦀蟹肉份量都唔少 个人认为配饭更加正🍚 馒头外脆内软 味度带甜 唔洗配其他野都好好食👍🏻我就咁食咗2个😆🔸马来汤肉骨茶 $118肉骨茶药材味唔会过重 浓淡适中 除咗排骨配料包括 金针菇、豆卜、脆炸油炸鬼 🍖排骨厚肉唔嚡👍🏻 配埋黑酱油食 唔错! 而且份量十足 相当抵食🔸槟城大虾炒粿条 $118星马嘅炒粿条 即系我哋平日食开嘅炒贵刁 粿条加咗4只大虾🍤豆干、韭菜、洋葱、芽菜等配料 炒得干身唔会太油腻 质地烟韧弹牙🔸咖央苹果脆金宝配雪糕 $78面层铺咗满满嘅炸椰丝 食落粒粒苹果肉🍎 配埋云呢拿雪糕 口感丰富~不过稍为有少少甜🤏🏻🔸珍多尖蕊龙须冰 $46椰汁比较浓稠🥥 本身无额外加糖 龙须糖混合椰汁一齐饮甜度啱啱好~🌈三色珍多有别于一般 系一条条尖尖地形状 似幼版银针粉😆🔸斑兰椰子冰 $36 饮品以泰国兰🌺同班兰叶🌿作为装饰 卖相相当精致 拣咗不加糖 椰青水配上淡淡嘅斑兰香☺️饮落清新解腻🥥
🔸星加坡辣椒蟹肉 配4件馒头 $168
🔸马来汤肉骨茶 $118