2022-10-16
朋友有食过呢间点心话都几好食,话要我带我去试吓,睇吓呢间主要系食新式点心点解吸引到咁多人去食先🤭〈脆脆富贵红米肠粉〉🦐呢款肠粉入边系包住炸虾肉,外软内脆,食得出入面虾肉有好多,仲有两款汁可以点,一款系甜豉油,另一款系泰式辣酱,两款都同肠粉好夹,值得一试。〈龙饺子〉🥟呢款饺子拼盘包括有虾饺王🦐、蟹粉菠菜香虾饺🦀、酸菜鱼凤眼饺🐟,同埋松露野菌晶莹饺🍄各一只,啱晒我呢啲款款都想试吓嘅人,每一款饺都好足料,味道稍为特别啲嘅我会推介蟹粉菠菜香虾饺同埋松露野菌晶莹饺。〈笼烧卖〉👅而另一款拼盘打烧卖款式,包括有传统怀旧烧卖、麻辣牛肉烧卖🌶、龙虾汁墨鱼烧卖🐙,同埋卤水鹌鹑蛋烧卖🍳各一只,怀旧烧卖当然唔会令人失望,墨鱼烧卖就好似食食紧粒墨鱼丸咁好足料!〈肉松马拉糕〉🥧身为马拉糕爱好者,见到一款咁怀旧嘅点心竟然会有新式嘅做法,就梗系要叫佢试吓啦,肉松份量好多,布满晒喺成个马拉糕上面,有淡淡的花生香,呢款点心我下次嚟都一定会encore !〈大澳虾酱鲜鱿卷〉🦐🦑炸得好脆好香口,好浓烈嘅虾酱味道。餐厅仲送上一份小甜品,话庆祝湾仔店新开幕,甜品入边系红枣蓉,味道都几特别。🍡
〈脆脆富贵红米肠粉〉🦐
〈龙饺子〉🥟
〈笼烧卖〉👅
〈肉松马拉糕〉🥧
〈大澳虾酱鲜鱿卷〉🦐🦑
炸得好脆好香口,好浓烈嘅虾酱味道。