2019-02-02
青衣城近日出左好多新食肆, 买完年货, 揾左一间今日刚刚新开既霸王川庄黎试。位置比较隐蔽, 因为系稻香对著那part新开既铺。 那边就黎开马会, 佢就系隔离。门口好靓,有个大电视播住一d野食, 好吸引, 可惜呢区仲有几间铺未开, 感觉好似未开门咁, 好彩俾我发现, 可以第一日就黎试。环境几有气氛,音乐好听,灯光暗淡, 好有情调。位置可望海景 但系夜晚就黑漆漆冇咩睇到。佢地有八宝茶供应,系好几种杞子,圆肉咁加茶, 微甜好滋补。我地点左好几样野试。 原来佢可以emenu 落单, scan枱面既qr code, 就可以, 有图片 好易睇。我地拣左鸡丝粉皮, 侍应话每日新鲜做, 又真系几爽滑, 鸡丝唔干,又多麻酱, 我钟意!串烧好有趣, 佢有几只粉俾你, 自已调味, 辣d又得, 孜然味重d又得。猪大肠串$21,好正, 我忍唔住叫多round, 真系烧得好好, 又juicy又肥美,系我既至爱! 一口牛 同羊都好食, 而且唔贵,加埋杯水果茶, 好夹。水果茶系大杯装,饮左一晚, 劲解辣!招牌菜系水煮, 咁我地当然都有试。水煮毛血王, 细盘百几蚊已经好多料, 我地霸自己加料,十零蚊,劲抵, 唔怪得原来
水果茶系大杯装,饮左一晚, 劲解辣!
招牌菜系水煮, 咁我地当然都有试。水煮毛血王, 细盘百几蚊已经好多料, 我地霸自己加料,十零蚊,劲抵, 唔怪得原来呢间野有几间分店了,我真系孤陋寡闻!
水煮鱼既味道系冇得弹, 鱼劲滑,麻辣都刚好, 其实我地淆底叫左一辣, 正常侍应推荐系四辣, 四辣wor, 点食? 我环揾个劲食得辣既朋友先得!
另外侍应推介左赛螃蟹,我地唔知系咩, 原来系炒蛋白, 因为我地唔想要肉,所以佢介绍左呢个。我第一次食, 真系好特吃又好食, 可能细路更钟意, 所以我个仔都好喜欢。
由于我地好饿, 仲叫左两个主食, 韭黄肉丝炒粉条 同 招牌炒饭。
炒粉条唔系度度有得食, 好烟银,好似食圆年糕咁, 但又软身d, 非常推荐!炒饭炒得好好, 唔湿, 料多, 虾干香!
今餐真系好饱又好好食。 我同d朋友都book埋新年再黎多次, 希望到时未有人知, 未爆啦。