2016-04-05
成日去诺士佛台饮酒前,都会经过so thai so good,可惜每次都食饱,每次都话下次一定要黎😂😂下次下次,终于都黎喇!由于临时决定黎,所以冇book位,等左大约半个钟终于入得✌🏻️店内装修简约,坐得都几舒服😁 椒盐蒜辣鱿鱼:有大约十旧,炸得唔算太脆身,鱿鱼几烟靭,但系以炸鱿鱼黎讲就比较差了。但系个酱令我几惊喜,酸酸甜甜咁好开胃😁可惜下次黎应该唔会再叫呢个 脆炸茄子配泰式辣酱:一粒粒茄子其实就冇特别,特别就在于炸茄子上加添七味粉,再配泰式辣酱,茄子味几出,炸粉唔会太厚,亦唔会油腻,份量都几多,用黎送啤酒一流✌🏻️ 猪肉及鸡肉沙嗲串烧:好正常而且不过不失嘅串烧。沙爹酱比较甜,比其他舖嘅沙爹酱少左啲花生味。 泰式青木瓜沙律:外观好靓,佢沙津个汁系用滴管装,你食既时间自己加落去😆味道甜甜酸酸而且几清新,好开胃嫁,真系好玩又好食! 黄金虾配秘制酱汁伴蕃茄沙律:个酱汁好特别好好味,虾即使淋上酱汁后都唔会变腍,仍然脆身😉可惜我地份量得3只😞四个人去一个人冇得食噜!但系呢个十分推荐,真系好味! 香辣肉碎炒泰式金边粉:味道偏甜,份量适中其实好食、惹
香辣肉碎炒泰式金边粉:味道偏甜,份量适中其实好食、惹味嘅,但系我个人唔太中意杂豆,而呢个金边粉系超级多青豆,即刻扣分😩
泰式脆皮猪手:好好好大份,真系好脆皮。猪手上碟时连同条猪手大骨一齐上,好有气势👍🏻咸度适中,肉质够松软,外脆内软,系会encore之选😆
另外当亦有叫野饮,四个人食食到非常之饱!其实我见佢啲甜品都几靓但今次冇叫,下次一定试😤😤😤一人around💰HKD230,呢间新派泰式餐厅果然冇令我失望!下次一定再黎✌🏻️