2019-08-16
上星期系佢对面食左海鲜大餐🦐🦑🦞🐟「麻辣派」,就发现左呢间主打潮汕菜既「心夜来潮」,原来系同一集团,难怪装潢设计有点似。虾酱啫秋葵: 出面好少餐厅有得食秋葵,而且仲用啫啫鸡煲方式爆炒,秋葵好爽好清甜,配以虾米🦐虾膏爆炒,超惹味,上菜时「炸炸声」,热🌶🌶,好想再ENOCORE💋鲍汁扣潮式狮子头:用料讲究又考功夫的菜色, 大大一颗的狮子头,狮子头肉质够Q,外脆内软, 入口即溶,肥而不腻,加上鲍汁让整道菜提升一个层次, 让人爱不释口。配有菜心做伴菜,感觉健康一点。酱卤六小碟:经典卤水拼盘,一次过食晒六款食物,猪大肠及豆腐,猪耳份量很多,肉质不薄,入口除了爽口外亦有弹牙质感。卤水豆腐卤得入味,豆腐嫩滑,豆味亦不俗。餐厅好贴心提供🌶椒油同醋,可自由选择调味。奇味啫啫大肠: 我朋友好钟意食猪大肠,🐖咁就叫个大肠煲,他喜欢那种好有咬口,烟烟韧韧既口感,肥而不腻,虽然HEAVY,不过大肠一定要有肥膏脂肪,油脂香喷喷,仲有葱头,香葱,🌶去爆炒,一流👍🏽总结:好有水准, 够晒镬气,价钱吾贵,会再光顾
总结:好有水准, 够晒镬气,价钱吾贵,会再光顾