餐厅: 龍點心 (軒尼詩道)
资讯:

2022-10-25 69 浏览
平时去开湾仔都系食西餐为主,之前经过就比霓虹灯招牌嘅《龙点心》吸引,一入到去仲见到换左halloween主题,估唔到饮茶都可以咁贴地。平时饮茶好多都系一盅三件,次次都唔够分,叫两笼又会太多。咁佢地嘅一龙大满足$62 就一次过可以解决哂依个问题。一笼就会有松露野菌晶莹饺、蟹粉菠菜香虾饺、咸蛋黄墨鱼烧卖、豌豆桃子、酸菜鱼凤眼饺、笋尖虾饺皇。款款都系新派点心,当中咸蛋黄墨鱼烧卖同埋酸菜凤眼饺我就觉得最有新鲜感。咸蛋黄墨鱼烧卖食之前已经会提示你小心热,估唔到同行嘅朋友一咬真系爆汁。里面会有温热嘅咸蛋黄汁,而烧卖内馅就用左墨鱼,几有新鲜感。而酸菜鱼凤眼饺嘅绿色透明外皮已经好吸引,估唔到酸菜鱼都可以做馅,酸酸地又几入味。另外脆脆富贵红米肠 $46 都好推介,平时出面食开系白色,佢地就专登用左红米,肠皮包里住脆皮同埋鲜虾,口感香脆又好味。芝士鲜虾腐皮卷 $42炸肉不嬲都系饮茶必点,香脆腐皮加入芝士同埋大虾,芝味十足。龙点心 (观塘)观塘观塘道398-402号Eastcore1楼4号舖

芝士鲜虾腐皮卷 $42
炸肉不嬲都系饮茶必点,香脆腐皮加入芝士同埋大虾,芝味十足。

龙点心 (观塘)
观塘观塘道398-402号Eastcore1楼4号舖