2022-08-18 289 浏览
有个好朋友成个7月都唔得闲同我呢个7月寿星食餐饭,佢话为咗好好补偿我,一定要同我食餐好😂一黎到门口已经感受到高级既气派氛围🤭成餐饭都系朋友发板😇❤️前菜琥珀合桃色泽好靓,香脆唔太甜👍❤️青瓜海蜇头海蜇头好大嚿,微微辣,配埋青瓜同云耳,超级爽口开胃😋❤️秘制臭豆腐一放低就闻到好香🤭外皮香脆里面嫩滑,系一间高级中菜有臭豆腐食真有趣😆❤️天府酸菜桂花鱼个汤底用咗煎香过嘅鱼嚟熬,好鲜味😋辣度适中👍桂花鱼唔会一夹就散,口感实净得黎嫩滑🤤仲有云耳,莴笋,芽菜,薯粉同百页等等配料,非常丰盛😍❤️秋葵百合牛柳粒牛柳粒超级嫩滑juicy!!咬开里面系粉红色的!😱 超好食!🤤🤤百合爽口,秋葵唔会有黏液,成碟都好出色!💯❤️砂锅大澳虾酱唐生菜胆虾酱味香浓但唔会过咸👍虾干超级大粒好香好好食😂砂锅保温非常好,就算食到最后啲生菜都唔会变淋😯❤️二锅头桂花蛋散超级脆口!桂花糖好清甜,食落完全唔油腻😋⭐️紫醉金迷个人认为外层硬咗啲😅里面好似红糖年糕,口感烟烟韧韧,面头配咗啲花生同椰丝冇咁甜腻👍服务好好,食物水准又高,我对呢餐迟来的生日饭相当满意🥰

一黎到门口已经感受到高级既气派氛围🤭
成餐饭都系朋友发板😇

❤️前菜琥珀合桃

色泽好靓,香脆唔太甜👍

❤️青瓜海蜇头
青瓜海蜇头

海蜇头好大嚿,微微辣,配埋青瓜同云耳,超级爽口开胃😋

❤️秘制臭豆腐
秘制臭豆腐

一放低就闻到好香🤭
外皮香脆里面嫩滑,系一间高级中菜有臭豆腐食真有趣😆

❤️天府酸菜桂花鱼
天府酸菜桂花鱼

个汤底用咗煎香过嘅鱼嚟熬,好鲜味😋
辣度适中👍

桂花鱼唔会一夹就散,口感实净得黎嫩滑🤤
仲有云耳,莴笋,芽菜,薯粉同百页等等配料,非常丰盛😍

❤️秋葵百合牛柳粒
秋葵百合牛柳粒

百合爽口,秋葵唔会有黏液,成碟都好出色!💯

❤️砂锅大澳虾酱唐生菜胆
砂锅大澳虾酱唐生菜胆

虾酱味香浓但唔会过咸👍
虾干超级大粒好香好好食😂
砂锅保温非常好,就算食到最后啲生菜都唔会变淋😯

❤️二锅头桂花蛋散
二锅头桂花蛋散

超级脆口!桂花糖好清甜,食落完全唔油腻😋

⭐️紫醉金迷
紫醉金迷

个人认为外层硬咗啲😅

服务好好,食物水准又高,我对呢餐迟来的生日饭相当满意🥰
2022-08-17
青瓜海蜇头