2024-04-27
移民去加拿大嘅朋友返嚟香港两星期都揾我食个饭🥹💕 佢话想食点心我就即刻book咗呢间又靓又好食嘅《龙点心》!🌸 寻龙记烧卖拼盘 ($136@)一个烧卖拼盘有六种唔同口味嘅烧卖!有香辣鸡软骨烧卖、卤水鹌鹑蛋烧卖、金蚝烧卖、黑毛猪烧卖、陈皮牛肉烧卖、龙利鱼烧卖,款款都好有创意😍 整得又色彩缤纷又好味,一次过满足六个愿望🤤🥨 龙炸拼 ($78)一个龙炸拼就有齐4种炸物,包括萝卜丝酥、大澳虾酱鱿鱼卷、一口咸水角等,丰富又滋味🥰 🍤 凤尾虾多士 ($56)我哋仲另外嗌多咗个虾多士,细细块炸多士加上大大只虾,鲜甜脆口💗🍗 凤爪拼金銭肚 ($48)金钱肚挂汁好食🤤🍡 芝麻汤圆鲜奶炖椰皇 ($68)🥥 桃胶鲜奶炖椰皇 ($68)朋友移民咗咁耐,当然唔少得食返个中式滋补甜品🍮!我哋叫嘅炖椰皇都好足料,又润又好味😋
🌸 寻龙记烧卖拼盘 ($136@)
🥨 龙炸拼 ($78)
🍤 凤尾虾多士 ($56)
🍗 凤爪拼金銭肚 ($48)
金钱肚挂汁好食🤤
🍡 芝麻汤圆鲜奶炖椰皇 ($68)
🥥 桃胶鲜奶炖椰皇 ($68)