1K
2022-07-10 109 浏览
呢间餐室主打太子鹅油捞面🦢 同特色牛角包🥐 环境比一般茶记更加舒适同阔落,而且喺装修方面亦都落咗唔少功夫🙈 卡其枱配白色凳俾人感觉好温暖,唔讲唔知以为去咗间高级cafe😛 🍱 炯记四宝捞面 $70选择困难症人士嘅必点菜式🤣 猪手同牛腩炆得好腍而且够入味,牛肚爽腍,手撕鸡好嫩好滑,肉味浓郁💕 凉拌木耳入口爽脆之余味道都唔错,捞面散发著淡淡嘅鹅油香味,口感Q弹有咬口,整体偏油但咸度适中,几有惊喜,值得一试🫣 🥐 腩叉牛角包 $36 好特别嘅组合😋 牛角包散发着淡淡嘅牛油香味而且十分酥脆,叉烧超级肥美,好惹味呀😍 配埋芝麻酱同沙律菜简直系绝配🤪 十分推介🥰🐔 盐焗手撕鸡肠粉 $38手撕鸡味道咸香,肉质滑溜,而肠粉就正常发挥,配手撕鸡都几match~ 🥦 芝士西兰花 $30 西兰花入口清甜,冇焗过火亦都冇出水😛 配咸香嘅芝士口感丰富,更加惹味🔥🍄 酱皇冬菇扒生菜 $16 冬菇好淋而且够入味,生菜新鲜爽脆,营养均衡,够晒健康👍🏻🍹 水蜜桃梳打 $10 味道香甜可口,非常适合解腻😆

🍱 炯记四宝捞面 $70

盐焗手撕鸡肠粉

🥦 芝士西兰花 $30
芝士西兰花

🍄 酱皇冬菇扒生菜 $16
冬菇好淋而且够入味,生菜新鲜爽脆,营养均衡,够晒健康👍🏻
酱皇冬菇扒生菜

🍹 水蜜桃梳打 $10
味道香甜可口,非常适合解腻😆
水蜜桃梳打
炯记四宝捞面