餐厅: 金記冰室 (Two Harbour Square)
资讯:

2020-04-27 109 浏览
观塘区大部份茶餐厅都系好旧式,呢间比较新净靓仔,入到去原来系西式+传统茶餐厅嘅装修,光猛干净,坐得舒服。疫情关系都系外卖走。是日晚餐有几款,老火汤每日唔同。紫薯生炒骨有新意,有镬气估唔到又几match,$78有汤有餐饮,食完都好饱。本来我叫个焗猪扒饭,变咗个焗鸡髀饭。是但啦不过只鸡髀大只又几林,又Juice,水准不错。金记冰室,老字号得来食物有返咁上下,传统中有啲创新,迎合现代人口味,带领左茶餐厅去新嘅景象,怪唔之得叫外卖都要等一阵(叫焗饭会耐啲),好多单好受欢迎。请注意呢个系工商业区嘅夜晚都咁多人帮衬。