2022-05-29 89 浏览
终于等到周末勒🎊🎊又可以同老公出去游食🤭今日去良景邨探朋友,顺道在商场食个午餐才打道回府😅听朋友讲话呢间餐厅系新开,又大间又坐得舒服😌咁就入去来个快食,茶餐厅最好之处就系多选择,又有不同午餐常餐下午茶餐,按自己喜好点餐老公就比呢个老坛酸菜鱼米线吸引左😍套餐仲跟埋带子樱花虾炒蛋及丹麦多士,另外仲有惊喜🤭侍应姐姐话仲有蛋挞赠送首先好少茶餐厅有呢d咁特式野食,酸菜鱼汤底好香浓,一d都唔咸,所以米线索晒d汤汁,老公好赞另外带子樱花虾炒蛋又系好正😋用料够特别,而且炒蛋好滑身😋配埋带子樱花虾一齐食,真系好出色蛋挞热辣辣好香,蛋浆够滑我就拣左无骨海南鸡香茅饭: 本身都几钟意食海南鸡饭,通常见餐厅有都会点来食,米饭带油香香茅味,烟韧有咬口感👍🏻而鸡肉全去骨,所以好嫩滑😋配上中汤猴头菇红萝卜汤食到咁上下就系下午茶时段,我见有虾多士餐,我都比佢吸引左🤣虽然有少少饱,不过都忍唔住点埋佢来食虾多士即叫即炸,所以等左少少时间,见到呢3件真系好靓啰😍忍唔住咬一啖,不过太热烫咀🤭虾多士炸得金黄酥脆,而且好鲜味,记得点沙律酱呀,更加好味呢度有特饮,有一款叫龙凤柠乐,系柠檬+咸柑桔,老公话咁特别当然要试试佢,而我就饮柠
蛋挞热辣辣好香,蛋浆够滑

呢度有特饮,有一款叫龙凤柠乐,系柠檬+咸柑桔,老公话咁特别当然要试试佢,而我就饮柠乐就好了🤭
2022-05-28
  • 老坛酸菜鱼米线