2019-08-15
平时都好钟意食茶餐厅,但都间中会觉得好多茶记都有小小污糟,就算翠华都系。原来荃湾广场开左间新既翠华,行冰厅路线,作为地胆就去左试下。见到佢menu都唔系平时翠华既menu黎既,价钱比正常翠华平D,系中级茶记价钱。见佢menu上面既野食名都用左D比较新派既表达,同埋有好多hashtag,应该系想吸引多d后生客路。男朋友常餐魔人,都系叫常餐,叫左榨菜肉丝米,配炒滑蛋加火腿多士。男朋友话食得出个榨菜肉丝唔系cheap野黎,同埋一D都唔唔孤寒。你知啦有时有D餐厅常餐上面既𩠌系得一pat仔,哈哈。滑蛋试左一啖,应该系用泰国蛋整?有小小奶味,几正。我叫左个极邪恶芝士焗窝蛋肉酱饭,呢个完全系comfort food黎既。芝士份量真系激多,多到不得不得了,岩哂我芝士迷,如果佢有得转意粉就好了。不过饭都好好味。汁又多,我都食唔哂,分左3份一比男朋友。埋单都系一百蚊多DD,讲真我觉得以佢资素性价比算高。重点系,佢好干净!可能因为新开啦,但成个门面系比其他茶餐厅干净好多,连锁可能就有呢度好!